Spotovi přijela rodinná návštěva

2013 21 října
by Iva


kozy
V sobotu jsme měli moc milou návštěvu. Na Spota se přijeli podívat chovatelé Pavlína a Martin a zároveň s sebou přivezli i Spotovu maminku Bess, sourozence Garyho a Grace a také Cida, který je skoro stejně starý a vyrůstal se štěňaty. Využili možnosti potrénovat na větším stádu ovcí, také si zkusili pasení našich koziček a všichni byli moc šikovní. Ani vzpurnější kozeny jim nedělaly problémy a rychle pochopili, že se nesmí nechat zastrašit. Spot předvedl, jak pokračujeme s výcvikem a dostali jsme nějaké rady jak dál. Strávili jsme skvělé odpoledne a přesto, že jsme si vzali k sobě foťáky, úplně jsme na focení zapomněli a vzpomněli si, až když byla tma jak v pytli. A tak jsem si musela vypůjčit od Pavlíny alespoň pár jejích starších fotek, abych mohla Spotovu rodinu představit. Na prvním obrázku je Pavlína s Bess, další je Cid Ferenčík, který se Spotem vyrůstal, pak bratr Gary a sestra Grace (celá maminka 
:smile: ). A na té úvodní Spot shromažďuje kozy na dojení….

IMG_4579Krásné podzimní dny využívám k občasným výletům se psy. Práce na farmě polevily sice jen opravdu malinko, ale co jsem dřív trávila sekáním a péčí o zahradu, můžu teď využít k procházkám. Jednu takovou hezkou jsme si udělali minulý týden – na nejvyšší horu Broumovska, na rozhlednu na Ruprechtickém špičáku. Na poslední fotce sleduje Spot stádo jelenů (15 kusů! ).

Nyní je období sklizní a nám se letos opravdu urodilo. Možná je to i tím, že letos pilně spolupracovaly naše včely. Poprvé nám totiž rodily i blumy, které máme už několik let a nikdy neměly ani jednu blumu. Letos jich bylo tolik, že jsme větve museli podpírat. Také švestky a černý jeřáb byly obsypané, a co teprve jabloně. Máme už v bednách několik metráků jablek, ale ze zahrady jako kdyby se skoro nic nesklidilo. I další víkendy budeme muset trávit česáním jablek a letos bude na zimu pro ovce, kozy i celou širokou rodinu a přátele.

FOTO DNE

31.10. dnes jsme se probudili do pěkně mrazivého rána, 3.11. na procházky podzimním lesem je pořád ideální počasí

Bez komentáře

Comments are closed for this entry.